Jom Follow ^_~

Wednesday, July 11, 2012

with or without make up? anda tentukan :)

orang kata, make up atau dalam ejaan melayu nye mekap tu penambah seri kejelitaan wanita.
 ada yang kata mekap tu shows the level of confidence. tak kurang pula yang kata mekap tu penutup cela. semua jawapan tu bergantung pada pendapat individu masing-masing. tak salah nak menyuarakan pendapat. 
betul tak?

bagi aku, mekap tu bukanlah segala-galanya. macam aku. hanya mekap bila rajin je, time ada event ke, macam dinner or etc. kiranya time-time tertentu jelah, bila malas, memang tak la. takde masa kot nak ber-blushing, ber-eye shadow bagai. kalau nak cepat, pastu nak mekap simple, aku just kenakan bedak, liquid or eyeliner pusing (yang AVON tu) pastu lip ice. itu je. aku tak minat pakai lipstick. sebab dia macam erh. hahaha. entah. tak selesa sikit barangkali. tapi kalau time event macam yang aku cakap tadi tu, bolehla.

tapi, perempuan ni kalau bab-bab bermekap, aku rasa tak perlulah nak over sangat sampai orang tengok pun takut. just pakai cam ala-ala kadar je. orang kata apa tu, ''tacap tacap (touch-up) sikit je" kan. haa,
kalau dah over sangat tu, mula lah, blusher pipi kiri terang sangat, kanan pudar sangat, tambah pipi kanan. pastu yang tu terang sangat, yang ni pudar sangat. tambah lagi, tambah lagi. last last jadi macam mak hayam. haa, kau nak? taknak kan? haa, so, bersederhanalah dalam pelbagai perkara :)
me with make-up :)


tadaa! without make-up. not bad kan? :)

1 comment:

cynta ieda said...

http://hunyieda.blogspot.com/2012/06/1st-giveaway-by-fatin-fatini.html mari join sini dear..banyak hadiah menarikkkk