Jom Follow ^_~

Tuesday, December 28, 2010

YAAA!! MEMANG AKU ANAK TAXI DRIVER..ADA MASALAH??

Aku rasa hidup kami sekarang semakin tenat dan agak susah memandangkan ayah aku yang bekerja sebagai pemandu teksi semakin susah untuk earn money from his job..well, as a taxi driver,  smua tahu yang tugas nya walaupun nampak agak senang dengan hantar and ambil passengers, tapi tugas tu is not as easy as you thought!! Susah sangat...sampai kan hidup kami macam kata pepatah, “kais pagi makan pagi, kais petang makan petang..” its pretty hard to believe bila tengok keadaan aku, is not as I tell you here..berbanding kat rumah..hell yeah, aku seorang anak yang agak degil..but aku still sedar siapa aku, dan dari mana asal usul aku..malah aku berbangga jadi anak seorang pemandu taxi.. dan aku redha apabila ada ketika bila naik taxi dengan bapak pun, kami  akan bayar tambang taxi, dengan menyatakan bahawa itu adalah sebagai duit minyak taxi yang bapak dah hantar kami..tak kira lah pergi ke mana ppun...in order to help enlighten daddy’s burden.....its very pathetic when my daddy terpaksa memohon ihsan dan belas kasihan dari adik nya yang merupakan ibu saudara kami yang kini tinggal di Seremban bagi menampung perbelanjaan kami sekeluarga. Thank god, aku dapat allowance daripada KPTM untuk membiayai pembelajaran aku sebagai salah seorang yang bertuah yang telah terpilih untuk mengikuti kursus PI006 iaitu Asasi undang-Undang (Trek pantas) di UiTM Shah Alam, Kampus HQ.Ringan sikit beban bapak..tapi itu lah, kehidupan sebagai seorang student pun banyak rintangan dan kadang2 memerlukan belanja yang sangat banyak-membeli  buku-buku. Dan walaupun ini akan menyebab kan aku commit plagiarism, kami ttap akan buat benda ini iaitu mem fotostat segala nota2 dan buku2 yang  semua student wajib ada. Dan aku masih ingat waktu semester pertama, aku berpuasa selama 3 bulan berturut-turut semata-mata ingin berjimat dan aku akan ulangi rutin itu pada semester ini kerana ingin berjimat dan juga me’nampal’ perbelanjaan aku untuk barangan peribadi( biasalah...orang perempuan)..namun aku tidak akan sekali2 men sia2 kan apa yang dah aku dapat..aku masih ingat pesan mak dan saudara mara aku yang berpesan..”azizah, ingat asal usul kau..ingat siapa bapak kau.ingat siapa mak kau.jangan mudah lupa dengan asal usul kau, dari mana kau datang, dan latar belakang keluarga kau..”.  ya. Aku redha sengan semua yang dah Allah aturkan pada aku dan aku akan tempuhi semua ini dengan hati aku yang terbuka.terima kasih pada kawan-kawan yang sentiasa menyokong da memahami aku, yang sentiasa jadi pembimbing aku.Terima kasih juga buat insan yang aku cinta dalam hidup aku.. ada 5 kategori, namun Allah dan Rasulullah tetap yang UTAMA.(cewahh--) ..parents, siblings, relatives, friends and my beloved Aizuddin bin Ali.He’s more than a lover.He’s more than a protector... so, doakan aku terus kuat untuk menempuh hidup yang aku still tak tahu apa yang menanti di hadapan....

Sunday, December 12, 2010

i would like to.......

First glance at the title seems like something that is really interesting to read about.
haha~ what the hell are you writing, Jijah?Please don't go unsound! Haha~


http://www.emocutez.comWhatever! 


According to the title of this post, I am pretty sure that many of you think about something interesting that I want to be or I want to do.But HELL NO! 
http://www.emocutez.com Guess what?I just wanted to dedicate this special video to all of my readers and followers , to stick together with me, until the end of my breath -not breast!haha

so, here it goes the video, and enjoy! -don't forget the popcorns!!  http://www.emocutez.com
p/s: this is a malay song titled RELA and is originally sang by EJA.but I sang this song recently. -Just the Jijah's version.


video
babai!

started counting on calories that I consume

uwahhh! read the title of the post yang bunyinye agak bangang lah bagi aku yek.tapi itu lah hakikat nye yang sedang berlaku, dan akan berlaku pada diri aku sekarang.ya.sekarang.


guess what?I don't know what else can I do to cut off my body weight until one day, I remember a story involving my former school teacher, who was teaching me at SMT Jengka.She's cute and she's sweet.But she's very thin and we're shocked after knowing that she used to be an obese girl when she was in university.Haha...so now, i'm gonna follow her step.Who knows I would succeed one day. So, here it goes, the lists of calories contains in food that we consume.Maybe this will shocked you, but, that's the truth..Let's have a look!!



PANDUAN MENGIRA KALORI DALAM MAKANAN
Kategori:Kuih Muih
1.     Kasui berkelapa parut (sekeping) = 160 kalori
2.     Kuih lapis (sekeping) = 130 kalori
3.     Bingka ubi (sekeping) = 220 kalori
4.     Cekodok Pisang (sebiji sederhana) = 180 kalori
5.     Popia goreng (satu) = 130 kalori
6.     Popia basah (satu) = 95 kalori
7.     Pisang goreng (sekeping) = 170 kalori
8.     Kek biasa tanpa krim (sepotong) = 87 kalori
9.     Karipap (sebiji) = 130 kalori
10.  Sandwich sardin (sekeping) = 70 kalori
11.  Bubur kacang (semangkuk) = 100 kalori
Kategori: Lauk Pauk
1.     Ikan kembong kari berkuah (seekor) = 85 kalori
2.     Ikan tenggiri goreng bercili (sepotong) = 142 kalori
3.     Ikan kembong goreng (seekor) = 140 kalori
4.     Ikan senangin masam manis berkuah (sepotong) = 210 kalori
5.     Daging lembu kari berkuah (2 kotak mancis) = 130 kalori
6.     Ayam kari berkuah (sepotong) = 250 kalori
7.     Ayam goreng (sepotong) = 255 kalori
8.     Ayam tandoori (sepotong) = 220 kalori
9.     Sambal udang (setengah cawan) = 70 kalori
10.  Sambal sotong (setengah cawan) = 55 kalori
11.  Telor goreng (sebiji) = 110 kalori
12.  Taukua goreng (sekeping) = 110 kalori
13.  Kacang panggang dalam tin (2 sudu makan) = 40 kalori
Kategori: Makanan Rutin
1.     Nasi putih (satu setengah cawan) = 260 kalori
2.     Nasi lemak bersambal (sepinggan) = 400 kalori
3.     Nasi goreng bertelur (sepinggan) = 635 kalori
4.     Nasi briyani berayam (sepinggan) = 880 kalori
5.     Nasi minyak kosong (sepinggan) = 445 kalori
6.     Nasi ayam kosong (sepinggan) = 300 kalori
7.     Mee goreng kosong (sepinggan) = 660 kalori
8.     Mee sup (semangkuk) = 380 kalori
9.     Mee hoon goreng (sepinggan) = 550 kalori
10.  Roti putih (2 keping) = 156 kalori
11.  Roti canai kosong tanpa kuah (sekeping) = 200 kalori
12.  Capati tanpa kuah (sekeping) = 180 kalori
13.  Pau ayam (sebiji) = 203 kalori
14.  Emping jagung kosong (secawan) =160 kalori
Kategori: Makanan Segera
1.     Peha ayam goreng (satu) = 130 kalori
2.     Nugget ayam (satu) = 60 kalori
3.     Kentang lecek (satu tub kecil) = 90 kalori
4.     Sayur kobis hancur (satu tub) = 75 kalori
5.     Burger keju (satu) = 425 kalori
6.     Kentang goreng (satu kantung kecil) = 405 kalori
7.     Sate ayam (secucuk) = 35 kalori
8.     Pizza berkeju (sepotong) = 240 kalori
Kategori: Buah-buahan
1.     Tembikai (sepotong) = 20 kalori
2.     Betik (sepotong) = 45 kalori
3.     Pisang emas (2 biji) = 76 kalori
4.     Durian (5 ulas) = 64 kalori
5.     Limau (sebiji) = 42 kalori
6.     Jambu batu (sebiji) = 110 kalori
7.     Nenas (sepotong) = 59 kalori
8.     Epal (sebiji) = 63 kalori
9.     Ciku (sebiji) = 44 kalori
10.  Mangga (sebiji) = 103 kalori
Kategori Minuman
1.     minuman berkabonat 1 tin 285g = 120 kal
2.     minuman kotak 250g = 105 kal
3.     susu tepung penuh krim 1 sudu makan = 33 kal
4.     susu tepungtanpa lemak 1 sudu makan = 25 kal
5.     aiskrim 2 skop= 390 kal
6.     susu pekat manis 1 sudu makan = 71 kal
7.     yogurt rendah lemak 1 cawan = 90 kal
8.     mentega 2 sudu teh = 75 kal
9.     keju chedar 1 keping =58 kal
10.  Teh tarik = 120 kal
11.  Kopi susu = 120 kal
12.  Teh O = 20 kal

haha...
So, what do you think? Memang tak sangka kan?
Basically, the total of calories that we must consume everyday is 2000kcal. If more than that, I believe that we need to get rid of those fat and excessive calories by doing exercise a lot. So, must not exceed 2000kcal per day. Plain water is very important. And fruits too. So, here is my table for my " daily calories counting " ... (siap ade photoshoot tuhh..haha)

haha.amacam?creative tak aku?heheh
okay..GTG!!!

Friday, December 10, 2010

please bagi aku idea utk speech pada 13th DECEMBER 2010!!!

HELLO heLLo..!!  http://www.emocutez.com
tuan punye blog nak mintak tolong dengan kamu, kamu...kamu dan kamu..hah! kamu juge.dan kamu...yang tengah korek hidung tu! kamu juge! dan kamuuu.....


saya memohon jasa baikk anda semuaa..untuk sedekahkan saya idea.sebab hari senin ni nak buat speech.alaa..boleh laa..peliss..peliss.....tolong yea!! dah tak de idea dah ni.. 
http://www.emocutez.com
okayy..?thanks!

eRRoR kat Belog aku....sila mengerti.

post ini seakan akan satu advertisement ye.sila mengerti.haha.
sengal~ http://www.emocutez.com

ini adalah pasal posting aku kat blog aku ni lah.To all my readers and followers, don't get confused ye, cuz ade posting aku yang di ulang sebanyak dua kali di sini. the actual post is only 4 posts on the top- meaning, the top 4 posts on the top(ye lahh!).
http://www.emocutez.com
the posts then is repeated once again menjadikan posts semuanya kat main page ada 8 posts, whereas 4 posts is the actual posts, and the another 4 is the" fake" one..semuanya adalah kerana theme blog aku yg agak messy ni.


so, if y'all want to leave any comment, please do leave them at the top 4 posts yea..
thank you! muahhmuahh! heee~  http://www.emocutez.com

Saturday, December 4, 2010

UiTm dihati ku (^_*)v

Tiba-tiba jadi bersemangat nak hafal lagu UiTm..haha..malu lah aku nak mengaku sepanjang sem lepa, 5 bulan aku bertapa kat UiTm Shah Alam, aku langsung tak pernah nak ambil tau pun pasal lagu dia....tapi sejak aku dengar betul-betul lagu nih, aku jadi jatuh cinta laa pulak.haha~ngeng kan?okay lahh..nie laa dia lirik lagu UiTM yang kian berbunga dalam hati aku nie..huhu..
 http://www.emocutez.com ~dalam usaha meng hafal lagu nih!~



LAGU UiTM..
Wujudku di sini di tanah anak merdeka
Bagai obor ilmu memayungi putra putrinya
Pelopor hidup budaya bangsa,agama, negara
Pembentuk akhlak manusia agar jadi sempurna

Ku yang melangkah ke sini ingin mempelajari
Rahsia di muka bumi dengan cara hakiki
Tunjukkan aku jalan ilmumu untukku ku menuju
Destinasi cita-cita negara dan bangsaku

Majulah bangsa
Maju negara
Berkat usaha jaya MARA
Kami berikrar akan berjasa
Hingga kita berjaya……demi bangsa

Watikah yang kumiliki kan kusemat di hati
Janjiku kepada pertiwi untuk menabur bakti
Ku sempurnakan seikhlas hati membela negara
Doa restu ayah bondaku untuk semua
UiTM…usaha taqwa mulia.




UiTM di hatiku~ yeahh!!

Friday, December 3, 2010

kemalasan aku

Assalamualaikum...
hari2 berlalu dan homosapien bernama azizah nie sangat lah malas nak meng update blog nye yg agak serabut mata memandang.Bagi aku lah.Tak tau la pulak  ape pendapat orang lain kan...
http://www.emocutez.com<------------- gelengan kepala tanda taksetuju dengan pendapat aku.haha~
hey mr ayam.agak nye kau sorang sekor aje lah yang agak2 baik hati utk meng denied kan kata-kata aku sebentar tadi.okey.akumemeng agak aneh kebelakangan ini.


I mean, ( bukan mean-kejam) sejak aku masuk sem 2 nie la, perangai aku seolah2 berubah, dan jadi lebih aneh.haha.aku pun tak tau lah ape yang menyebabkan aku jadi sebegitu rupa.pelik pun ada.tapi aku diamkan aje.maybe ada yang perasan dan ade yang tak perasan.


http://www.emocutez.com <------------- aku rasa ini maybe yang jenis taknak mengaku bila aku tanya apa-apa kan.sampai lah kena 'bantai' pun.still tak mengaku.haha.


psstt...aku ade secret nie...nak tau tak?
tapi aku bagitau nie, keena janji tau, xkan bgtau kat sesapepon...okay?hehe..
aku bagi hint aje nie.tapi pandai2 sendiri la yea fikir.
http://www.emocutez.com...." psst.aku rasa aku admire org tu la..haha.."
hehe..admire aje ekk....takde laa lebih2..urmm...my fiancĂ©e is still in my heart ek..huhu

Saturday, November 20, 2010

wahh! sampai UiTm....roomate baru...tingkat baru..n Jijah yang baru??

semalam aku sampai UiTm.
From bangsar.Along n abg wan yg hntar.
thanks Along n Abg WAn! http://www.emocutez.com
mwahahhahahahahhh..
kegumbiraanku BERAKHIR lepas aku dpt bilik on the TOP of block 1B!!
adess..
SEDIH seyhh.. http://www.emocutez.com
terpakse lahh aku BERHEMPAS pulas mendaki tangge pulak ke 4th fLooR!
GILE ah! PENATT!
and...new roomate..tp sorang jela yg aku betol2 kenal.
miss shaira ithnain... <----------- sila klik utk profile..hihi
hah! xsgke dapat jd roomate ngn dia..hu~
thank God.ade gak kenalan..lau x, xtau laa http://www.emocutez.com

pasal fLoOr..
4th FLooR..
hmm... http://www.emocutez.com
xpe2!.
azam baruu...moge2 4th fLooR ni akan membawa LUCK kpd aku..
mwahahahhahhh~
gOoD lucK yea JIJAH!!

Saturday, November 13, 2010

nak jadi private kejap boleh tak?

First of all, i wanna say billions of apologize from me,  http://www.emocutez.com


haih~ cakap melayu boley tak?


aku nak tinggal kan korang kejap ni!!


nak mengubah kembali keadaan~


menjadi lebih tenANG gitu...  http://www.emocutez.com

hmm...korang rindu aku yea!! 
tapi...jangan nanges pulak! tauuuu....  http://www.emocutez.comhehe~ (^_~)*


hmm...berat hati nak cakap ni!


tapi kena cakap jugax.. O.O


bye..  http://www.emocutez.com

kesedaran yang datang secara senyap...bagai angin

Haih~ 
Dah tak tau nak buat ape dengan beLog aku nih.  http://www.emocutez.com

Rasa macam imperfect. 

Hakikatnya yang WAJIB aku terima is-
 belog kau memang imperfect, jijah!  http://www.emocutez.com

Sebab?

Aku terlalu inginkan kesempurnaan.Sampaikan aku terlupa sesuatu.

"...Dia suka akan kesederhanaan.Dia?Ya, Dia.."

di Juga cakap'
dia: .."Sakit lah mata baca beLog awak nih...." http://www.emocutez.com

aku: .."Aik?Kenapa?.."

dia: "....Hmmm..PINK SANGATT!.."

Dan aku mula terfikir... 

Kenapa aku jadi macam ni?

Haih =.=
http://www.emocutez.com
Aku nak berubah! bole tak? http://www.emocutez.compeliss....

Thursday, November 11, 2010

apabila MUET hmpir tiba....

assalamualaikum..kpd yg islam n salam sejahtera buat y bukan islam...pada hari nie aku nak story ckit laa pasal MUET atau dlm bhsa melayu omputih di sebut Malaysian University English Test.... 
http://www.emocutez.com

okay, hari nie nak cter laa sikit pasal MUET nih..huhh~ memang susah bagi yang ENGLISH mereka sangat .."baby are you DOWN, DOWN, DOWN, DOWN, DOWN..." haha~
don't take it too serious kay! (^_~)*  http://www.emocutez.com


MUET is very important..wajib dapatkan BAND 4 and aboove kalau nak sambung degree LAW kat UiTM..! hmmph..mampukah aku? (degree law laa..cuz aku nie student foundation of laW..huhu~)
hadoyh! camna and apa nak buat?...esok da MUET! harinie still x prepare..! ape lahh! 


BTW...Good Luck for me lah...huhu~ 


p/s: takot ah! T_T  http://www.emocutez.com

saye nak jadi chomeyh! (^_~)

alowP!purr

kite nak jadi comeyh..boley tak kewan-kawan??hehe~ kenapa?saje jer....
bile tengok girl2 and kanak2 Ribena and emoticons and kuchen yang comeyh lagy manje and adorable tuh,baby-girl tetiba je jadi suke lahh! haha~ (oooppppssyy! I bukan lesbian okayh! )
xde laa... kite suka benda-benda yang chumil..hihi...eg; sifat kebudak-budakan yang terselit sikit dalam jiwa kekasih hati ,cinta terakhir kite tuh..hehe..

inilaa muka buat2 garang dia tuh..hehe
-cinta terakhir ku!-
hihi...disebalik wajah garang dia nie, ada kecomelan yang tersangat2 yang korang semua TAK TAUU!! hehe..ye laa...macam lagu 150juta tuh..hehe  "..aku punya manja, kau saja boleh rasa.." kan?
AMBOI!! gatai nooh! haha~
disebab kan dia nie amik gamba memang susah nak senyum(malainkan gamba tu di capture oley aku), so aku pun cakap laa kat dia, "abg....cube kalau amik gmba tuh kasi posing ckit..hehe.."
so, ck abg pon reply, "...ala...abg x reti laa nak posing2 macam awak tuu.."
haha~ aku gelak aje...tapi, esok nya, aku dapat MMS yg agak2 buat aku tersenyum lebar bangett!! GUESS what? dia send gambar yang comey, dan sekilas pandangan, macam budak-budak! hihi~

okay lah, ini pulak wajah nye yang agak comey, -ini still nak cover lagi-hehe!

hihi..macam budak-budak lah!
hah! amacam?

itu lahh...dengan spec nye yang agak menggoda tuh.hihi.
AMARAN: peliss..peliss...!!jangan terpikat dengan diya....sebab dia miLik aku!hihi~ teddy he is my TeDdy!
he is MY love..and..he is MiNe..hehehh~ couples

hmm...ingat dia sowang jea ker ade pose comeyh dan cun..?hehe..aku pon ade lahh...tapi agak nye memang tak boley lawan laa keChumiLan dia nie..ishh! ini memangg tak boley jadii..hehe~

inilah muka orang perasan! haha~

tengok laa posing yang MENGADA ni!!

haha~ posing tak jadi kowt~!
haha~ memang tak setanding dengan kecHumiLan dia...ishh...takpe, takpe...tapi dalam diam-diam, hati nie jadi windu sesangat nak jumpa and amik gamba ngan dia(tak lebih dari itu okayh!)..hmm..ini pulak our FIRST piece....tetap ingat yang ini sampai bila-bila, sayang!
first time bercakap dengan dia pagi ni, and amik gambar.
-ada orang ingat kami dah DECLARE wktu nie!haha..drama..drama..-
here you go...our first piece..dan ini telah mencipta another pieces-so MANY pieces!! how sweet are YOU, dEar..ishh! cinta kamu sangat-sangat!
BUKTI cinta kami?masihh lama lagi masanya.....Harap sangat doa dari korang, agar CINTA ini dapat dibuktikan dengan cara yang HALAL! (^_^)/
sand-i-love-you
i love You sayang~

alamak..dah terpesong pulak dari tajuk entry aku..haha~ eh..tapi ada kena mengena kan?dan ini adalah last PIECE untuk entry kali ini... :)
amacam?
-AIZUDDIN bin ALI, saya cinta AWAK!-
alamak! hehe..kecomelan yang agak melampau lah! hehe..babai~ (^_~)*

sedeyh pasal pointer yg tak lepas!

hola! seblum tu aku nak nangis dulu boleh tak?jap ekk....

crying-2

jijah : uwwaa!!
azizah: npe nangis nie jijah??
jijah : sobb...sobb.. :(
azizah : laa...npe?cter kat aku...
jijah : poiinter..pointer.. :'(
azizah : laa..npe dgn pointer?
jijah : aku terukk! kebanyakan mmber2 aku dapat 3.00 and above! tapi aku?? uuwwaaa!!

crying-2
(sambung nangis)

aku dapat 2.67 jea! sobb...sobb..
azizah : hmm..tu laa kau..
jijah : npe pulak?...iskk..iskk.. :'(
azizah : hmm..kau tuu bnyk main sgt laa...haha~ asyik ngan fesbuk aje manjang!
jijah : hmm...ye laa.. (tringt boy aku cakap,"fb tu ibarat kekasih awak! ")
azizah : so, kau kne take it as a challenge laa...ingt! jangan asyik fesbuk aje!
jijah : insyaAllah..hehe
azizah : JIJAHHH!!!
jijah : ape??hehehh....okay2 i'll TRY!

toungue-out
haha...TRY laa sangat JIJAH!!

moral of the story: review balik apa silap kita...di mana silap kita..jangan tau nak nangis je! tak guna kalau itu aje yang terpikir kat dalam otak!

dah.abis sudah drama.hahaha~
p/s:itu lah hakikat nye! pointer aku...mmg SUCK!!
vomit
babai!

Tuesday, November 9, 2010

18 tanda bahawa si dia benar2 mencintai korang!!-mesti baca

18 tanda bahawa si dia benar2 mencintai koranG!!


Jatuh cinta itu sangat indah.. biar siang, mahupun pada waktu malam, takkan ada bezanya… seminit ibarat setahun(kalau tunggu dia reply our text messages)… Tapi, korang nak tahu tak, kenapa dia still in love with all of you??Mungkin ini boleh dijadikan rujukan buat korang yang sedang rasa dicinta atau still ragu2 tentang kejujuran cinta si dia..hehehe

1. Seseorang yang mencintai korang, takkan boleh memberikan alasan mengapa dia mencintai korang. Dia hanya tahu, dimata dia, koranglah satu satunya…

2. Seseorang yang mencintai korang, sebenarnya selalu buat korang marah, gila, annoyed, stress. Tapi korang tak pernah tau something,even all shits yang dah dia buat, yang dia lakukan adalah untuk kebaikan korang…

3. Seseorang yang mencintai korang, jarang memuji korang, tetapi di dalam hatinya  korang adalah yang terbaik, hanya dia yang tahu…

4. Seseorang yang mencintai korang, akan marah-marah atau mengeluh kalau korang tak reply text messages diorang,sebab dia betul-betul care and dia tak nak something bad happened to you…

5. Seseorang yang mencintai korang, hanya menjatuhkan airmatanya dihadapan korang. Waktu korang cuba pujuk diorang, korang berjaya buat dia terharu, dimana hatinya selalu berdegup, berdenyut, bergetar untuk korang…

6. Seseorang yang mencintai korang, akan mengingat setiap ungkapan perkataan yg korang ucapkan, mahupun yang tidak sengaja,even sebaris ayat yang pendek dan dia akan selalu menggunakan kata2 itu tepat waktunya…

7. Seseorang yang mencintai korang, takkan berani dan sanggup berjanji dengan semudah itu saje, sebab dia tak nak and tak sanggup mungkir janji. Dia nak korang percayakan dia dan dia nak berikan korang life yang happily ever after.. (^_~)

8. Seseorang yang mencintai korang, mungkin tak mampu ingat kejadian atau special moments, as example anniversary korang or even your birthday, tapi dia yakin yang setiap detik dalam hidupnya, dia mencintai korang..

9. Seseorang yang mencintai korang, tidak akan ungkapkan “Aku Mencintaimu” dengan mudah, sebab segalanya yang dia lakukan untuk korang adalah untuk menunjukkan bahawa dia memang mencintai korang, dan, dia hanya akan ungkapkan “I LOVE YOU” pada time yang special, sebab dia tak nak korang salah faham,  dan dia nak korang tahu bahawa dia mencintai korang…

10. Seseorang yang benar - benar mencintai korang, akan merasa bahawa sesuatu harus diucapkan sekali saja, dia menganngap yang korang betul2 memahami dirinya. Kalau terlalu banyak yang dia ucapkan, dia akan merasakan tidak ada yang akan membuat dia bahagia dan tersenyum…

11. Seseorang yang mencintai korang, akan pergi ke bus stand untuk menjemput korang.Guess what?? Dia tak akan bawak seikat mawar dan panggil korang ‘sayang’ macam yang korang harapkan. Tapi,dia akan tolong korang angkat semua barang2 korang sambil bertanya : “Kenapa awak nampak makin gemuk/kurus dalam waktu sebegitu cepat?” Dengan hatinya yang tulus…

12. Seseorang yang mencintai korang takkan call korang waktu korang tengah marah, tapi dia akan text korang after a few hours-yakni bila korang da chill down. Jika korang menanyakan : kenapa dia lambat call, dia akan berkata : time korang marah, explanation and kata2 dia semua hanyalah sampah. Tapi, time korang da cool down and chill, baru lah segala penjelasan diorang akan korang terima…

13. Seseorang yang mencintai korang, akan selalu menyimpan semua benda - benda yang telah korang berikan, bahkan kertas kecil bertuliskan ‘I LOVE YOU’ ada sentiasa ada kat dalam dompetnya…

14. Seseorang yang mencintai korang, jarang mengucapkan kata - kata manis. Namun, keperihatinan mereka terhadap korang dah melambangkan segala-galanya bahawa koranglah insan yang sangat dicintai mereka…

15. Seseorang yang mencintai korang, akan selalu berusaha membuat korang tersenyum dan tertawa walau kadang-kadang terpaksa buat benda-benda yang agak ‘shit’!…

16. Seseorang yang mencintai korang, akan mengubat hati korang yang pernah dilukai dengan parah sekali kerana cinta dan akan jaga hati korang dengan setulus hati agar tidak terluka lagi dan percayalah, dia akan cuba sedaya-upaya nya untuk memberikan yang terbaik buat korang walau kadang-kadang harus menyakiti hatinya sendiri…

17. Seseorang yang mencintai korang, akan rela melepaskan korang pergi kalau korang tak bahagia bersama dia.Jangan tak tau ye, dia jugak akan bahagia walaupun korang yang sangat dicintainya bahagia di samping orang lain…

18. Seseorang yg mencintai korang, takkan banyak cakap, dia akan buktikan cintanya melalui segala tindak-tanduk nya terhadap korang, lebih-lebih lagi kalau dia adalah seorang lelaki..!!

So...Camner??Puas hati takk?Haah! Skarang korang fikir2 kan lah...Adakah korang dah bertemu dengan cinta yang sejati?

Good luck yea...!! (^_~)